Centrum pro objevitelský způsob výuky, nejlepší místo pro děti

Základní škola, Starodubečská 413

Starodubečská 413, Praha 10 - Dubeč, 107 00

tel: 272 701 838

reditel@zsdubec.cz
272 701 838

Mezinárodní výměnné projekty ve školním roce 2024/25

25.07.2024 12:00

Vážení rodiče,

stejně jako v minulých školních letech i pro následující školní rok připravujeme týdenní mezinárodní výměnné pobyty našich žáků v zahraničních školách a rodinách.

Cílem těchto projektů je přinést žákům zkušenosti ze zahraničních škol, podnítit jejich zájem o rozvoj vlastních jazykových komunikačních schopností a umožnit jim navázat přátelské vztahy se zahraničními spolužáky.

Stejně jako v minulém školním roce i pro ten následující připravujeme dva takové projekty, jeden je určen primárně pro žáky šestého ročníku -  v případě nedostatečného zájmu ze strany šesťáků i pro žáky pátého ročníku -  a druhý pro žáky devátého ročníku, eventuálně pro doplnění i pro žáky ročníku osmého.

Pro mladší žáky již máme k dispozici i termíny, u starších žáků se o přesných termínech bude teprve jednat.

Mladší žáci navštíví tři zahraniční školy, do každé pojede pět našich žáků. Poté přijede do Prahy 15 zahraničních žáků z rodin, ve kterých byli naši žáci po dobu pobytu ubytováni, a na oplátku zajistí jejich ubytování u nás rodiny žáků, jejichž děti se pobytu v zahraničí zúčastnily. Doprovázet žáky budou vždy dva pedagogičtí pracovníci.

Termíny: 

23.9. - 27.9. 2024    -    Bratislava (Slovensko)

17.11. - 23.11. 2024    -    Cuenca (Španělsko)

23.3. - 29.3. 2025    -    Praha (Česká republika)

19.5. - 23.5. 2025    -    Cottbus (Německo)

Starší žáci navštíví jednu zahraniční školu (Collège les Coudriers, Villers Bocage, Francie) a výměny se zúčastní 15 našich studentů a dva pedagogičtí pracovníci jako doprovod. Princip ubytovávání je stejný jako u mladších žáků.

Zde ještě nejsou přesné termíny domluveny, předběžně počítáme s návštěvou našich studentů ve Francii před Vánoci a s pobytem francouzských studentů u nás v průběhu dubna nebo května (až po přijímacích zkouškách).

Tuto informaci pošlu ještě na začátku školního roku prostřednictvím informačního kanálu Bakaláři, předem ale prosím případné zájemce, aby mi svůj zájem posílali již teď, a to buď přes Bakaláře, anebo na e-mail reditel@zsdubec.cz. Vzhledem k brzkému termínu zvláště prvního výměnného pobytu v Bratislavě nebude na evidenci zájemců příliš mnoho času.

Děkuji za pochopení. Jan Mareš